Hassleback kip gevuld met feta en spinazie

on

Kip… het meest veelzijdige stukje vlees. Wij zijn dol op kip, maar er is een groot verschil tussen supermarkt kip en kip van de slager of poelier. De kip uit de supermarkt is vaak droog en taai en er zit weining smaak aan. Dus als het kan haal dan een lekker stukje kip bij de slager of poelier!

Deze gevulde kip is ontzettend smaakvol, gezond en bevat weining koolhydraten. Serveer met een groene salade of met deze heerlijke Tator tots

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote kipfilets
  • 150 gram spinazie (gewassen)
  • 150 gram feta
  • 100 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

Ovenschaal

Koekenpan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Dep de kipfilets droog met keukenpapier.

Zet een koekenpan op middelhoogvuur en bak de spinazie totdat deze helemaal geslonken is. Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur. Laat de spinazie goed uitlekken en dep deze nog even na met keukenpapier.

Plaats de spinazie in een megkom en verkuimel de feta er bij. Meng alles goed door en breng op smaak met peper. De feta is al zout genoeg, dus extra zout is niet nodig.

Snij de bovenkant van de kipfilet in met snedes van ongeveer een centimeter diep en steeds een centimer afstand van elkaar.

Smeer de kip in met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Vul de kip met het spinaziemengsel en druk dit goed aan. Plaats de kip in de ovenschaal.

Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de oven.

“Ook lekker met geitenkaas in plaats van feta”

Bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar en zet de kip daarna nog 2 minuten onder de grill voor een knapperig korstje.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s