Egg bites (ei muffins)

on

Egg bites, ofwel ei muffins, is een heerlijk makkelijk ontbijtgerechtje. Deze eggbites zijn niet alleen heel gezond, maar ook nog eens glutenvrij. Ook passen ze uitstekend in een koolhydraatarm dieet of keto dieet.

Voeg vooral groente en kruiden toe die je zelf lekker vindt of nog hebt liggen.

IngrediĆ«nten voor 24 stuks

  • Olijfolie
  • 8 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 1 handvol baby spinazie (gehakt)
  • 1 lente ui (in dunne ringen)
  • 125 gr geraspte kaas
  • Peper en zout

Benodigdheden

Muffinvorm

Mengkom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met olijfolie.

Klop de eieren los in een grote megkom en voeg hier de melk, de tomaten, de spinazie, de geraspte kaas en de lente ui aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel in de muffinvorm, zorg ervoor dat je de vormpjes tot maximaal 2/3 vult.

Zet muffinvorm in de oven, totdat de egg bites goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten

“Vries de afgebakken eggbites in om later nog eens van te genieten”

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s