Zomerse pokébowl

Na een lekkere dag op het strand of in de tuin wil je graag lekker eten, maar zonder uren in de keuken te hoeven staan. Met deze zomerse pokébowl lukt dat zeker! Met een paar ingrediënten maak je deze smaakvolle, frisse pokébowl vol met groente en vis in slechts 30 minuten klaar!

Ingrediënten 2 personen

Voor de rijst:

250 gram sushirijst

5 eetlepels rijstazijn

1 theelepel zout

Saus:

4 eetlepels Japanse mayonaise

2 eetlepels soyasaus

Verder:

1/2 komkommer

1/2 mango

1 avocado

50 gram soja boontjes

150 gram bimi

Tonijn / zalm Sashimi naar wens

Sesamzaadjes

Koriander

Wasabi

Ingelegde gember

Bereiding

Wij hebben de rijst van Saitaku gebruikt en volgens de verpakking gekookt. Voor 250 gram rijst zet je een pan met 350 ml water op het vuur. Voeg de rijst toe aan het koude water en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de rijst voor 10 minuten zachtjes koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat nog eens 15 minuten, met deksel, staan. Doe de rijst in een kom en laat volledig afkoelen. Dit kan je dus makkelijk een dag van te voren voorbereiden. Ideaal!

Maak een marinade van de azijn en het zout en verwarm zachtjes. Voeg de marinade bij de rijst zodra de rijst volledig is afgekoeld.

Meng voor de saus de mayonaise en de sojasaus. Snijd de mango en avocado in plakjes, verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in kleine blokjes en zet alles apart.

Zet voor de bimi een grillpan op het vuur en bak in een paar minuten beetgaar. Wil je de bimi extra lekker maken, check dat ons recept voor geroosterde bimi met sambal.

En nu komt het leukste gedeelte, het opmaken van de bordjes. Pak je mooiste kommen of schalen en verdeel de rijst. Verdeel alle toppings over de rijst, de mango, avocado, komkommer, bimi, sashimi, sojaboontjes en maak het af met de koriander en de saus.

Serveer met wat extra sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Enjoy the summer!


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s