Sous vide flank steak (Bavette)

Flanksteak, ook wel vanglap of bavette genaamd is een eigenlijk gewoon een biefstuk maar dan gesneden van de flank. Het zit boordevol met smaak en is uiterst geschikt om sousvide te bereiden.

Dit typische Amerikaanse stuk vlees is inmiddels goed te verkrijgen in de Nederlandse supermarkten en slagerijen. En dat is maar goed ook! Het is een fantastisch product en wij werken er graag mee.

Een van onze signature dishes in de foodtruck is sousvide gegaarde flanksteak met avocadocreme. Een verrassende amuse die altijd erg in de smaak valt. De malse en boterzachte flanksteak is echt de held van dit gerecht!

Wij delen graag ons recept met je. Tag ons op instagram of facebook met het eindresultaat!

Ingrediënten 4 personen

Benodigdheden

  • sous vide apparaat
  • Waterbad
  • Hersluitbaar zakje (bijv. ikea)
  • pan

Bereiding

Neem een pan of sous vide bak en vul deze met water. Stel het sous vide apparaat in op 55°C/ 131°F en laat het water verwarmen.

Neem de flanksteak uit de verpakking en dep droog met een keukenpapiertje. Wrijf het vlees rijkelijk in met de spicemix en doe het vlees in een ruime hersluitbare zak of sous vide zak. Voeg nu een scheut olijfolie toe en sluit de zak.

Sous vide betekent letterlijk ‘onder vacuüm’ . Wil je sous vide koken? Dan moet je zoveel mogelijk lucht uit de vacuüm zak halen. Maar heb jij geen vacumeermachine in huis, dan hebben wij een goede tip!

En het is nog simpel ook, gebruik een hersluitbaar zakje (wijzelf gebruiken graag de zakjes van IKEA). Plaats de producten in de zak en druk er met de hand zoveel mogelijk lucht uit. Druk de zak dicht voor ongeveer 3/4 deel van de sluiting. Hou de zak nu tot aan de rand onder water in het waterbad. Hierdoor druk je het laatste beetje lucht uit het zakje en kan je deze helemaal sluiten. Klaar is kees!!

Plaats het zakje in het voorverwarmde waterbad en stel de timer in op 7 uur.

Als de flanksteak klaar is, haal je deze uit de zak. Verwarm ondertussen een koekepan of grillpan met een scheutje olie en bak het vlees op hoog vuur goudbruin. Het gaat alleen om de kleur, dus laat je niet verleiden om de flanksteak langer te bakken dan nodig is. Wil je helemaal alles uit de kast halen? Bak het vlees dan af op de BBQ.

Wij serveren flanksteak graag met zoete aardappelfriet en truffelmayonaise. Maar eigenlijk kan het overal bij. Wat dacht je van bijvoorbeeld een taco of in een maaltijdsalade?

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s