Ravigottesaus

Bij kibbeling, een gebakken lekkerbekje of bij de Fish & Chips hoort een lekker sausje. En eigenlijk is ravigottesaus of remouladesaus toch wel het allerlekkerst, de frisheid van het augurkje past perfect bij de vettigheid van de vis. Je kunt natuurlijk gewoon een sausje kopen in de supermarkt, maar het zelfmaken is minstens zo eenvoudig.

Ingrediënten 4 personen

  • 3 volle eetlepels mayonaise
  • 1,5 volle eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 grote augurk
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel fijngehakte dragon
  • 1 sjalot
  • peper & zout

Bereiding

Snipper het sjalotje en de augurk heel fijn. Hak de kappertjes en de kruiden.

Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door. Breng op smaak met peper & zout en dat is het! De saus is klaar.

Serveer rijkelijk bij de vis en smullen maar!


Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s