Bao bun

Deze gestoomde witte broodjes worden veel gebruikt als streetfood en komen oorspronkelijk uit Taiwan. Vul ze met de heerlijkste vullingen, zoals sticky pork, smokey shiitake of spicy shrimps, noem maar op! En je begrijpt gelijk waarom ze zo populair zijn.  Wij zijn op zoek gegaan naar het beste recept om deze bao buns zelf thuis te maken. En wat blijkt? Het is helemaal niet moeilijk.

Het beste resultaat krijg je door bapaomeel te gebruiken, dit meel is net even fijner dan gewone bloem. Heb je dit niet in huis? Geen probleem, gebruik dan gewone bloem. De structuur is dan net even anders, maar zeker niet minder lekker.

Schermafbeelding 2020-04-02 om 15.24.35

Ingrediënten (16 buns)

  • 500 gram bapaomeel (of gewoon bloem)
  • 7 gram gist (gedroogd)
  • 7 gram zout
  • 1 el suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 ml lauwwarm water

Extra

  • Stoommandje

Bereiding

Giet het water in een grote kom en voeg de gist en de olie toe en laat het 5 minuten staan. Hierdoor wordt de gist geactiveerd. 

Voeg  de overige ingrediënten toe en met tot een geheel. Zodra het deeg één geheel is, stort je de bal op het aanrecht en kneed je het deeg minimaal 10 minuten tot een mooi, soepel deeg. Vet een kom in met een beetje olie 

Vet een grote kom in met een beetje olie en plaats de deegbal erin. De olie zal voorkomen dat het deeg blijft plakken. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat nu 1,5 uur rijzen.

Verdeel het deeg in 16 bolletjes. Rol een bolletje uit in een ovale vorm met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie en vouw dubbel. Eventueel kan je een stukje bakpapier er tussen dus om te voorkomen dat het aan elkaar gaat plakken. Leg de broodjes op een stoompapiertje of op maat geknipt bakpapier en plaats ze op een bakplaat. Dek af met een vochtige theedoek en laat nogmaals een uur rijzen.

Het makkelijkste is om de broodjes in een stoommandje te maken. Plaats het mandje op een pan met kokend water.  Plaats de broodjes (met het stoompapier of bakpapier eronder) in het mandje en stoom de broodjes ongeveer 10 minuten. 

De buns zijn het lekkerste wanneer je ze gelijk serveert! 

Eet smakelijk!


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s