Het Italiaanse toetje dat iedereen lekker vindt, tiramisu!
Ingrediƫnten
- 125 ml slagroom
- 75 gr suiker
- 4 eidooiers
- 500 gr mascarpone
- 5 el koffielikeur
- 200 ml espresso
- 200 gr lange vingers
- Cacaopoeder
Benodigheden
- Mixer
- 2 grote mengkommen
- Ovenschaal
- Zeef
Bereiding
Klop de slagroom, met 2 eetlepels van de suiker, in een grote kom bijna stijf met de suiker.
Klop in de andere kom de eidooiers en de rest van de suiker tot een romig mengsel.
Meng vervolgens de mascarpone beetje voor beetje door het eimengsel. Daarna mag de slagroom er voorzichtig de slagroom door heen gespateld worden.
Meng in een diep bord, of platte ovenschaal, de afgekoelde espresso met de koffielikeur. Je kunt in plaats van koffielikeur ook amandellikeur gebruiken.
Doop de lange vingers voor de helft in de likeur en leg ze netjes, met de koffie-kant naar beneden, in de schaal. Schep er vervolgens de helft van het mascarpone-mengsel over de laag lange vingers. En verdeel deze laag over de hele schaal.
Maak een tweede laag, op dezelfde manier.
Dek nu de schaal af met huishoudfolie en zet hem minimaal 3 uur in de koelkast, om op te stijven.
Haal de tiramisu vlak voor het serveren uit de koelkast en bestrooi met een beetje cacaopoeder. Gebruik de zeef om de cacao egaal te verdelen.
Bon apetit!