Sous vide Miso zalm

Deze sous vide gegaarde zalm is om je vingers bij af te likken en ook nog eens super gezond. Vervang de honing voor een zoetstof en dit gerecht is ook nog eens geschikt voor een Keto dieet.

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 1 tl miso pasta
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt
  • 3 lente uien gesneden
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 tl honing
  • Sesamzaadjes

Voor de Gember Soja vinaigrette

  • 1/2 teen knoflook fijn gehakt
  • 1 lente ui, gehakt
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 tl honing
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 2 el soja saus
  • 4 el olijfolie

Benodigdheden

  • Sous vide apparaat
  • Waterbad
  • Hersluitbaar zakje
  • grillpan

Bereiding
Neem een pan of sous vide bak en vul deze met water. Stel het sous vide apparaat in op 43,3°C en laat het water verwarmen.

Voor het maken van de marinade voor de zalm, voeg je de misopasta, geperste knoflook, lente ui, gember en honing samen in een kom en meng goed door.

Neem de zalmfilets uit de verpakking en dep ze droog met een keukenpapiertje. Wrijf de zalmfilets in met de marinade en doe de zalm in een ruime hersluitbare zak of sous vide zak en sluit af.

Heb je geen vacuumapparaat? Klik hier voor handige tips.

Plaats het zakje in het voorverwarmde waterbad en stel de timer in op 45 minuten.

Maak ondertussen de vinaigrette klaar door alle ingrediënten te mengen in een kom.

Als de zalm klaar is, haal je deze uit de zak en dep je ze droog. Verwarm ondertussen een grilpan met een scheutje olie en bak de zalm op hoog vuur. Het gaat alleen om de kleur, dus bak de zalm niet te lang.

Serveer de zalm met de gember soja vinaigrette en sesamzaadjes.

Eet smakelijk!


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s