Refried beans, ofwel bonenpuree, is een typisch Mexciaans bijgerecht. Het is lekker als dip bij de nachos, als spread op je broodje (bolillos) of als vulling in de taco of wrap.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 blikken pinto bonen
- 1 theelepel komijnpoeder
- Jalapeño (naar smaak)
- Zout en peper
Benodigdheden
- Pan
- Pureestamper
- Zeef
Bereiding
Zet een pan op middelhoog vuur en laat de olie warm worden. Schil en pel de ui en knoflook en hak deze fijn.
Hak ook de jalapeño fijn, je kunt verse gebruiken, maar uit een potje is ook goed.
Fruit de ui, knoflook, de komijn en jalapeño aan, totdat de uien glazig zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Doe de bonen in een zeef en spoel ze goed af onder de kraan. Laat goed uitlekken e. Voeg ze vervolgens toe aan de pan.
Laat het geheel 10 minuten bakken en stamp vervolgens alles goed met de pureestamper, totdat je de gewenste structuur hebt. Breng op smaak met zout en peper en roer nog even door.
Enjoy!
Één reactie Voeg uw reactie toe