Sous vide Lemon chicken

Kip kan je op verschillende manieren bereiden, onze favoriete bereidingswijze? Met de Sous vide! Dit apparaat zorgt ervoor dat alle smaken in de kip terecht komen en daarnaast nog een super mals wordt.

Wij zijn er inmiddels groot fan en kunnen iedereen aanraden om een sous vide apparaat aan te schaffen. Altijd perfect gegaard vlees of vis. Hieronder ons simpele recept voor Lemon chicken.

Ingrediënten 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 citroen
  • 1 streng bleekselderij
  • peper & zout
  • 1 el boter

Benodigdheden

  • sous vide apparaat
  • Waterbad
  • Hersluitbaar zakje (bijv. ikea)
  • pan

Bereiding

Neem een pan of sous vide bak en vul deze met water. Stel het sous vide apparaat in op 64°C en laat het water verwarmen.

Schrob de citroen schoon en snij in schijfjes. Trek de harde nerf van de bleekselderijstengel of schil met en dunschiller en snij in stukjes.

Neem de kipfilet uit de verpakking en dep ze droog met een keukenpapiertje. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en doe de kip samen met klontje boter in een ruime hersluitbare zak of sous vide zak. Voeg nu de citroenschijfjes, takjes tijm en bleekseldeij toe en sluit de zak.

Sous vide betekent letterlijk ‘onder vacuüm’ . Wil je sous vide koken? Dan moet je zoveel mogelijk lucht uit de vacuüm zak halen. Maar heb jij geen vacumeermachine in huis, dan hebben wij een goede tip!

En het is nog simpel ook, gebruik een hersluitbaar zakje (wijzelf gebruiken graag de zakjes van IKEA). Plaats de producten in de zak en druk er met de hand zoveel mogelijk lucht uit. Druk de zak dicht voor ongeveer 3/4 deel van de sluiting. Hou de zak nu tot aan de rand onder water in het waterbad. Hierdoor druk je het laatste beetje lucht uit het zakje en kan je deze helemaal sluiten. Klaar is kees!!

Plaats het zakje in het voorverwarmde waterbad en stel de timer in op 1 uur.

Als de kip klaar is, haal je deze uit de zak en dep je ze droog. Verwarm ondertussen een koekepan met een scheutje olie en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Het gaat alleen om de kleur, dus laat je niet verleiden om de kip langer te bakken dan nodig is.

Deze kip serveer bij je een lekkere salade maar is ook heerlijk bij de gebakken aardappeltjes of een pastagerecht.

Eet smakelijk!


Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s