Wat een lekkere gebonden soep is dit! Heerlijk romig en vol van smaak.
We kunnen het nergens terug vinden, maar we gokken dat deze soep z’n naam heeft gekregen omdat hij zo rijk is. Er gaat namelijk flink wat slagroom en boter in, niet echt light dus…

Ingrediƫnten
- 800 ml kippenbouillon
- 1 kipfilet
- 1 winterpeen
- 1 grote ui
- 1 prei
- 25 gr bloem
- 25 gr boter & nog een klont extra
- 250 ml slagroom
- 1 ei
Benodigdheden
- Soeppan
- Staafmixer
- Rasp
Bereiding
Zet een grote pan, met de kippenbouillon, op het vuur en kook hier in de kip. Als de kipfilet helemaal gaar is, haal je hem uit de pan en laat je hem afkoelen op een bord.
Was de prei en snij deze in ringen. Snipper de ui en rasp de wortel.
Zet een soeppan op middelhoog vuur en laat hier in 25 gr boter smelten. Fruit de ui aan, totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de prei en wortel toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de bloem toe aan de pan en bak dit nog eens 5 minuten mee.
Nu mag de bouillon, waar de kip in is gekookt, toegevoegd worden aan de groente. Breng het geheel aan de kook. Na 10 minuten pureer je de soep zo glad mogelijk.
Klop het ei los in een schaaltje en voeg een lepel van de soep toe. Meng dit goed door en voeg het weer toe aan de soep.
Pluk ondertussen de gekookte kip en voeg dit ook toe aan de soep, samen met de slagroom en nog een klontje boter.
Warm alles nog even goed door en klaar is kees! Laat de soep nu niet meer koken, anders kan hij gaan schiften.
Eet smakelijk!