Sticky chickenwings

Wie houdt er nou niet van kippenvleugels?

Wij wel! In alle vormen en maten, lekker knapperig gefrituurd of op de barbecue met de sisterfood spicemix.

Een ander favoriet bij ons zijn deze sticky chickenwings. Mals van binnen en een lekker plakkerig Aziatisch jasje aan de buitenkant.

Bekijk het recept hier onder.

Ingrediƫnten

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 250 ml sojasaus
  • 125 ml honing
  • 25 gr boter
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 20 ml limoensap
  • Sesamzaadjes, voor garnering
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Maak de kippenvleugeltjes een beetje schoon en dep goed droog. Plaats de vleugeltjes in een grote kom en voeg de sojasaus, de honing, de gember en de limoensap toe. Meng alles goed door en dek af met aluminiumfolie. Plaats de kom in de koelkast om te marineren, voor minimaal 2 uur. Voor het beste resultaat laat je de vleugeltjes een nachtje staan.

Je kunt de vleugeltjes ook in een grote ziplock-zak doen en ze daarin marineren. Dat scheelt ruimte in de koelkast en je hebt minder afwas!

Haal de kippenvleugeltjes uit de marinade en dep droog. Gooi de marinade niet weg!

Doe de boter en de olijfolie in een grote koekenpan, op middelhoogvuur.

Laat de boter goed smelten en plaats de vleugeltjes pad in de pan als de boter niet meer schuimt.

Keer de vleugeltjes regelmatig om en bak ze in ongeveer 7 minuten gaar. Ondertussen schep je met een lepel een beetje marinade over de kippenvleugels, door dit te doen krijg je echt dat lekkere plakkerige resultaat.

Garneer met de sesamsaadjes en eventueel wat koriander en/of lente uitjes!


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s