Het ultieme ontbijtje voor speciale gelegenheden; fluffy pancakes.
Deze pannekoekjes zijn zo licht en luchtig, het zou verboden moeten worden.

Ingrediƫnten
- 2 eidooier
- 3 eiwit
- 4 el poedersuiker
- 300 ml melk
- 200 gr bloem
- Snuf zout
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl vanillearoma
- 50 gr boter
Bereiding
Mix de bloem, poedersuiker, bakpoeder en het zout in een kom.
Smelt de boter in een pannetje en haal deze van het vuur. Laat de boter een beetje afkoelen.
Doe de eiwitten in een grote schaal en klop deze totdat er stevige witten pieken ontstaan. Het makkelijkste gaat dit met een electrische mixer.
Meng in andere kom, de eirdooier, de melk, de gesmolten boter en de vanillearoma. Voeg het bloemmengsel hier aan toe en schep dit goed door. Er mogen best wat klontjes in zitten.
Vervolgens voeg je ongeveer 1/3 van de opgeklopte eiwitten toe aan het beslag en schep je dit voorzichtig er door heen. Daarna mag de rest van de opgeklopte eiwitten worden toegevoegd. Schep ook dit er voorzichtig doorheen, zodat je niet al te veel lucht verliest!
Zet een pan, met een goede anti aanbaklaag op middelhoogvuur en doe er een klontje boter in.
Wij hebben ringen gebruikt om de pannenkoeken mooi te vormen, maar dit is natuurlijk geen vereiste.
Plaats 1 soeplepel beslag in de pan, per pannekoek. Dek de pan af met een deksel en laat 5 minuutjes staan. Zorg er voor dat de pan niet te heet is!
Na 5 minuten haal je de deksel van de pan en draai je de pannekoeken voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten aan de andere kant.
Stapel de pannekoeken op een mooi bord en bestrooi met vers fruit en poedersuiker!