Limoen sorbet

Wie houdt er niet van een lekker ijsje? Maar zelf ijs maken, zonder ijsmachine, kan best lastig zijn. Vaak wordt het dan toch ook niet zo lekker als wanneer je een ijsmachine had gebruikt.

Zelf een lekkere sorbet maken is heel eenvoudig, je hebt alleen een vriezer nodig en je kunt er eindeloos mee variëren. Wil je geen limoen sorbet, maar een aardbeien sorbet? Vervang dan het limoensap met dezelfde hoeveelheid aardbeienpuree. Of voeg munt en gember toe aan het suikerwater voor een Aziatisch tintje. Passievrucht voor een tropisch tintje.

Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er een sorbet van maken.

Limoen sorbet

Ingrediënten

  • 250 ml water
  • 250 gr suiker
  • 250 ml limoensap
  • rasp van 1 limoen

Bereiding

Doe het water en de suiker in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook. Voeg ongeveer 1/3 van de geraspte limoen toe en laat 5 minuutjes mee koken.

Haal het pannetje van het vuur en laat het suikerwater goed afkoelen.

Wanneer het suikerwater op kamertemperatuur is, mag het limoensap worden toegevoegd. Doe het mengsel in een plastic bak, je kunt het eventueel eerst zeven.

Zet de bak in een vriezer. Zorg dat de bak stevig staat, zodat niet de hele vriezer onder de suikersiroop zit als je de la open of dicht doet.

Schep ieder half uur het ijs even door, zo krijgt het een mooie structuur. Doe dit net zo lang tot het ijs de gewenste dikte heeft. Dit duurt ongeveer 3 a 4 uur.

Enjoy!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s