Er zijn weinig dingen zo lekker als knapperig gebakken, pittige, maar malse kip. Oftewel… spicy fried chicken! Dit recept maken we al jaren en is al jaren favoriet bij onze mannen.
Voeg ze toe aan een salade om er een maaltijdsalade van te maken. Of leg ze op een rustiek pistoletje, met sla, tomaat, kaas en een klodder mayo… om je vingers bij op te eten!

Ingrediƫnten
- 1 kipfilet
- 3 el sambal oelek
- 4 el bloem
- Zout
- 1 tl Peper
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- Zonnebloemolie
Bereiding
Zet een pan op het vuur en doe er flink wat zonnebloemolie in. Ongeveer 1 cm.
Snij de kipfilet in vier stukken. Houd je mes een beetje schuin, zodat je mooie dunne plakken krijgt. Je kunt ze eventueel ook nog wat platter maken met een vleeshamer, of met de onderkant van een pan. Doe er dan wel een stukje plasticfolie tussen, zodat de kip niet vies wordt.
Doe de sambal in een kommetje en voeg er een scheut water aan toe, zodat het wat dunner wordt.
In een andere kom meng je de bloem, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, peper en een beetje zout.
Check of de pan heet genoeg is, door er een stukje brood in te doen. Als het brood goed gaat bruisen, dan is de olie heet genoeg.
Tijd om te paneren!
Doe een stukje kip in de bloem, dan in de sambal en dan nog een keer in de bloem. Klop de kip een beetje af, zodat het teveel van bloem er af is.
Leg de kip voorzichtig in de pan en bak gaar in ongeveer 4 minuten per kant. Als de kip dik gesneden is, kan het wat langer nodig hebben.
Eet smakelijk!