De geuren die uit de keuken komen wanneer je dit aan maken bent, het lijkt net of je echt in Indonesië bent. Het kost wat tijd en geduld, maar wat is dit een heerlijk gerecht.

Ingrediënten
8 personen
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 el sambal (badjak)
- 5 cm verse gember
- 75 gr cashewnoten
- 2 tl kurkuma
- 1,5 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 kg runderriblappen
- 400 ml kokosroom
- 100 ml kokoscreme
- 2 kippenbouillonblokjes
- 3 stengels citroengras
- 1 limoen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 ºC.
Snijd de sjalotten, knoflook en gember in grote stukken en doe alles in de keukenmachine. Haal een mes door de cashewnoten en voeg samen met de sambal, kurkuma, komijn en koriander toe aan de keukenmachine. Mix alle ingrediënten tot een gladde pasta en zet apart.
Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper, snijd in blokken van ongeveer 2 cm. Verhit in ovenbestendige pan een klontje boter en bak het vlees rondom bruin. Als de pan niet zo groot is, doe dit dan in etappes, anders koelt de pan teveel af en wordt het vlees niet mooi bruin.
Voeg nu de pasta toe en bak dit 5 minuten mee, voeg de kokosroom en kokoscreme toe en breng aan de kook,zodra de creme is opgelost, verkruimel je de bouillonblokjes boven de pan. Als laatste schil je de limoen en snijd je de limoengras in de lengte door. Voeg de schil , de sap van de limoen en citroengras toe en roer goed door. Doe de deksel op de pan en zet in de oven voor maar liefst 7 uur. Haal na ongeveer 5 uur de deksel van de pan zodat de rendang verder in kan koken.
Geloof ons, het is het wachten waard!
Serveer met witte rijst, gebakken uitjes en sajoer-boontjes.
Selamat Makan!