Op zoek naar een perfect dessert om een diner af te sluiten? Of heb je gewoon behoefte aan een goede dosis chocolade? Dan is dit het ideale recept! Stel je voor een heerlijke warme chocoladesoufflé waar de chocolade uitstroomt zodra je er een lepel in steekt… wie wil dat nou niet!

Ingrediënten
6 puddingvormpjes
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram extra pure chocolade
- 200 gram ongezouten roomboter
- 4 hele eieren
- 4 eidooiers
- 3 el fijne suiker
- 60 gram bloem
Bereiding
Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Snijd ondertussen de chocolade in stukken.
Wanneer de boter gesmolten is, haal je de pan van het vuur en laat je de chocolade al roerend in de boter smelten. Laat hierna het mengsel afkoelen.
Klop ondertussen de eieren, eidooiers en suiker los en voeg toe aan de gesmolten chocolade. Roer ten slotte de gezeefd bloem er doorheen.
Gebruik een bakspray om de vormpjes in te vetten en verdeel het beslag over de vormpjes, dek af met folie en laat minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.
En wil je dan eindelijk zo’n overheerlijke chocoladesoufflé gaan serveren?? Verwarm de oven voor op 225 °C. en zet de vormpjes in de oven voor exact 9 minuten.
Serveertip: Zo uit het vormpje zijn ze al overheerlijk, maar je kan ze ook gelijk losmaken en op een bordje omdraaien.. Bolletje ijs, vers fruit of slagroom erbij… do we need to say more?