Wat een leuk recept is dit! Een broodje bapao is een gestoomd broodje met een hartige vulling er in. Omdat wij ze nog niet eerder hebben gemaakt, zijn we met een simpele gehaktvulling begonnen. Je kunt de broodjes echter ook vullen met pulled pork, gemarineerde speklap of draadjesvlees.

Ingrediƫnten
- 300 gr bloem
- 150 gr rundergehakt
- 7 gr gedroogde gist
- 110 ml water
- 50 ml melk
- 1 teen knoflook
- Halve prei
- 1 ui
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el ketjap
- 1 el suiker
- 1 el maizena
- 1 el rijstazijn
- 1 el chilisaus
- Zout en peper
Bereiding
Los de gist op in 60 ml warm water. Doe bloem in een beslagkom, maak een kuiltje in het bloem en giet hier het opgeloste gist in. Strooi met een zeef suiker en een snuf zout er over. Giet de melk erbij. Kneed het deeg tot je een stevige, niet kleverige bol hebt. Dek de beslagkom af met wat aluminiumfolie en leg daarboven op een theedoek. Laat het deeg op een warme plaats circa 1 uur rijzen.
Was en snijd het witte gedeelte van de prei klein. Schil en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn.
Doe de olie in een wok en zet op middelhoogvuur. Fruit hier in de ui, de prei en de knoflook. Voeg het vlees toe en bak kort mee. Voeg de ketjap, de chilisaus en de rijstazijn toe en laat even sudderen. Meng in een schaaltje de maizena met 50 ml water en voeg toe aan de pan en laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en laat het mengsel volledig afkoelen.
Als het deeg gerezen is, kan deze op het werkblad gestort worden. Kneed het kort door en verdeel in 6 stukken. Maak van de 6 stukken mooie bolletjes, klik hier voor de instructies.
Maak de bolletjes plat met een deegroller, leg de vleesvulling in het midden van het deeg en vouw voorzichtig en goed dicht. De dichtgevouwde kant is de onderkant. Dek de broodjes af en laat de broodjes nog een half uur rusten.
Doe een bodempje water in een stoompan en breng het aan de kook, let op dat het water het stoomgedeelte niet raakt als het kookt. Leg steeds 4 bolletjes in het stoommandje en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, stoom ze in circa 20 min. gaar.
Serveer met chillisaus of sambal!