Pepernoten-botercreme

Sinterklaas is weer in het land, dus mogen we ons weer te buiten gaan aan zoetigheid! Dit keer hebben we ons laten inspireren door de pepernoot. Met deze pepernoten-botercreme til taarten en cupcakes naar Sint-niveau.

Ingrediënten

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram roomboter (ongezouten)
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gr pepernoten

Bereiding

Doe de melk in een steelpannetje en zeef de bloem er door heen. Zet het pannetje op het voer en roer goed met een garde, om klontjes te voorkomen. Breng het geheel aan de kook. Zodra het mengsel kookt, mag het vuur laag gezet worden.

Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer 5 minuten is het dik genoeg. Het moet dik genoeg zijn om een prikker recht op te laten staan.

Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Mochten er klontjes in het mengsel zitten, dan kan je het eerst door een zeef drukken.

Terwijl het geheel staat af te koelen, kan je in een andere kom de boter en de poedersuiker luchtig kloppen.

Doe de pepernoten in de keukenmachine en maal deze helemaal fijn, tot er een poeder over blijft. Voeg de pepernoten-poeder toe aan het botermengsel en mix goed.

Zodra het bloemmengsel genoeg afgekoeld is, kan deze toegevoegd worden aan de boter. Klopt dit nog een paar minuten goed door.

Met dit recept kan je 1 taart vullen of minimaal 15 cupcakes van een toef voorzien.


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s